„Őrzeni kincses temetőket”. A beregszászi köztemető egykori római katolikus sírkertje - (:unkn) unknown („RIK-U” Kft., 2020)
Jelen kiadványban a beregszászi köztemető egykori római katolikus sírkertjében örök nyugalomra helyezett híres, nevezetes családok, személyek kerülnek bemutatásra rövid életrajzi adatok és a síremlékeiket megörökítő fotók közreadásával. A munka a II. Rákóczi Ferenc Kárpátaljai Magyar Főiskola (II. RF KMF) Lehoczky Tivadar Társadalomtudományi Kutatóközpontjának és a Beregszászi Keresztény Értelmiségiek Szövetségének (BKÉSZ) közreműködésével valósult meg. A kiadványt a város lakosainak, valamint történészeknek és a múltat kedvelő olvasóknak egyaránt ajánljuk.

Резюме. У виданні ідеться про відомі, шановані родини та особи, які знайшли вічний спокій на міському кладовищі Берегова (колишній римокатолицький цвинтар). Подаються їх короткі біографічні довідки, а також уміщено фотографії надгробних пам’ятників. Дослідження виконано спільно Науково-дослідним центром ім. Тіводора Легоцького при Закарпатському угорському інституті ім. Ф.Ракоці ІІ та Спілкою християнської інтелігенції Берегова. Видання рекомендуємо жителям міста, історикам та всім, хто цікавиться минулим рідного краю.
«Збережемо скарби кладовищ». Колишній римо-католицький цвинтар Берегова
https://kmf.uz.ua/wp-content/uploads/2020/10/final-hard-beregsz-r-kat-2020-08-18_compressed.pdf
https://opac3.brff.monguz.hu:443/hu/record/-/record/bibBRF00008126
Keywords: síremlékek; kőkeresztek; egyházi személyek síremlékei; katonasírok; híres családok síremlékei