A dialektológiai ismeretek alkalmazásának fontossága az óvodai anyanyelvi nevelésben (egy empirikus felmérés eredményei alapján) - Bodor Viktória („RIK-U” Kft., 2018)
Előadásomban a beregszászi magyar nevelési nyelvű óvodákban dolgozó óvodapedagógusok körében végzett nyelvi/nyelvjárási attitűdvizsgálatom részeredményei bemutatása által arra szeretnék rávilágítani, miért is lenne olyan fontos a dialektológiai ismeretek beemelése az óvodai anyanyelvi nevelésbe.
https://kmf.uz.ua/wp-content/uploads/2018/11/Multicult-Diversity_Book-of-Abstracts_23-10-2018.pdf
https://opac3.brff.monguz.hu:443/hu/record/-/record/bibBRF00006453
Keywords: dialektológia; óvodai nevelés; anyanyelvi nevelés