Напрями підвищення зайнятості населення через сферу туризму - Меліх Олена; Melikh Olena; Калмикова Ірина; Kalmykova Iryna; Меліх Тарас; Melikh Taras („RIK-U” Kft., 2020)
Резюме. Відомо, що економічний вплив туризму вимірюється з точки зору збільшення доходів населення та платіжного балансу країн, нарощування інвестицій та культурного розвитку, а також збільшення зайнятості населення. Феномен туризму торкається відвідувачів та мандрівників, які подорожують, шукають у розмаїтті локацій відпочинок, нових партнерів бізнесу, покращення стану здоров'я чи досягнення іншої мети.

Abstract. The article deals with the employment of the rural population, the recalculation of employment in the areas related to tourism, employment of students, pensioners, people with disabilities. All these population groups were not considered in terms of sustainable tourism development. Today's research is timely and relevant to the harmonious development of the society.
The ways of the employment growth in the tourism industries
https://kmf.uz.ua/wp-content/uploads/2020/09/final_2_kotet-foldrajzfkonf-2020-07-14.pdf
https://opac3.brff.monguz.hu:443/hu/record/-/record/bibBRF00008123
Keywords: зайнятість у сфері туризму; працевлаштування осіб з інвалідністю; стійкий туризм