Подорожі з метою оздоровлення в академічному дискурсі зарубіжних науковців - Щука Галина; Shchuka Halyna; Scsuka Halina (“Baltija Publishing”, 2022)
Резюме. У розділі з’ясовано, що успішний вихід України на світовий туристичний ринок у сегменті лікувально-оздоровчих послуг передбачає узгодженість термінологічних понять. Наразі в країні подорожі з метою піклування про здоров’я позначаються більш ніж трьома десятками дефініцій. Визначено найбільш вживані терміни: health tourism, медичний, велнес та спа туризм; систематизовано та проаналізовано концептуальні підходи зарубіжних учених щодо сутності даних понять.
Traveling for recovery in the academic discourse of foreign scientists
Keywords: подорож; піклування про здоров'я; health tourism; medical tourism