Цілі в структурі мотивації професійно-педагогічної діяльності майбутніх вчителів іноземних мов - Леврінц Маріанна; Lőrincz Marianna; Levrints Marianna (Видавництво УжНУ «Говерла», 2014)
Резюме. У статті здійснено аналіз цілей та намірів майбутніх вчителів іноземних мов, які є важливою складовою мотивації професійно-педагогічної діяльності. Зроблено спробу застосування доробку теорії постановки цілей у площині дослідження професійного становлення педагогічних працівників. Вивчення цілей дозволяє ближче підійти до розуміння сутності навчально-професійної діяльності майбутніх педагогів та виконує прогностичну функцію. Перспективним напрямком подальших досліджень у даному розрізі є вивчення умов ефективної постановки навчально-професійних цілей студентами, які сприятимуть їх особистісному та професійному саморозвитку.

Abstract. The article is devoted to the analysis of goals and intentions of prospective foreign language teachers as an important component of professional motivation. An attempt has been made at applying findings of the goal-setting theory in the field of teacher education research. The study of pre-service teachers’ goals suggests deeper insight into their learning and professional activity.

Резюме. В статье анализируются цели и намерения будущих учителей иностранных языков, которые являются важной составной частью мотивации профессионально-педагогической деятельности. Совершена попытка использования некоторых научных достижений теории постановки целей в области исследования профессионального становления будущих педагогов. Изучение профессиональных целей будущих специалистов позволяет более глубоко изучать особенности их учебно-профессиональной деятельности.
Goals in the structure of motivation of prospective foreign language teachers
http://nbuv.gov.ua/UJRN/Nvuuped_2014_30_31.
Keywords: цілі; теорія постановки цілей; майбутній вчитель; мотивація