A kézműves helyi termékek hasznosításának lehetőségei a badalói mikrorégió idegenforgalmában - Polner Vivien; Полнер Вівіен (Földrajz és Turizmus Tanszék, 2025)
A dolgozat célja annak feltárása, hogy a Badalói mikrorégióban – amely Badaló, Mezővári, Halábor, Tiszacsoma és Mezőgecse településeket foglalja magába – milyen lehetőségek rejlenek a kézműves helyi termékek idegenforgalmi célú hasznosításában. Vizsgálatom során külön figyelmet fordítottam a helyi közösségek szerepére, a termelők és szolgáltatók együttműködési lehetőségeire, valamint azokra a tematikus turisztikai utakra, programokra, amelyek a kézműves termékek köré szerveződhetnek. E kutatás során nemcsak elméleti szempontokat vettem figyelembe, hanem helyi példákon, megfigyeléseken és adatgyűjtésen keresztül próbáltam reális képet adni arról, milyen fejlődési irányt követhetne ez a régió a jövőben.
Шляхи використання локальних крафтових виробів у туристичній індустрії бадалівського мікрорегіону
Keywords: badalói mikrorégió; kézműves termékek; idegenforgalom