Hány az óra, Vekker úr? Időzónák és politika Kárpátalján - Fedinec Csilla; Фединець Чілла; Csernicskó István; Черничко Степан; Csernicsko Istvan (Károli Gáspár Református Egyetem-L'Harmattan Kiadó, 2018)
Tanulmányunkban egy empirikus szociológiai kutatás adataira, publicisztikai és szépirodalmi művekből, valamint turisztikai kiadványokból vett idézetekre alapozva bemutattuk, hogy Ukrajna délnyugati részén, Kárpátalján a lakosság jelentős része nem a hivatalos kijevi (EET) idő, hanem a helyi (CET) idő szerint éli az életét. Hat kárpátaljai város nyelvi tájképének empirikus kvantitatív vizsgálata alapján igazoltuk, hogy a hivatalos kijevi és a nem hivatalos helyi idő egymás mellett élése a nyilvános térben is megjelenik. A két idő megnevezése is elkülönül a helyi nyelvhasználatban ukrán, magyar és orosz nyelven egyaránt.
http://www.kre.hu/ebook/images/kontra_miklos_web.pdf
Keywords: Kárpátalja; politika; időzóna