Психологія безпечного простору мешканців прикордонного воєннного Харкова - Резван Оксана; Ткаченко Лідія (Закарпатський угорський інститут імені Ференца Ракоці II, 2024)
Резюме. Початок повномасштабної війни в Україні актуалізував багато проблему особистої небезпеки українців, які опинились в умовах проживання на прифронтових територіях. Особливо актуальною означена проблема є для мешканців м. Харкова, що в силу своїх територіальних особливостей знаходиться під постійними ворожими обстрілами. Будь-який особистий простір – фізичний, інформаційний, психологічний – харків’яни сприймають з огляду на суб’єктивно усвідомлюваний рівень його безпеки, що частіш за все обумовлений динамікою ситуації.
Keywords: психологія; війна; Харків