Az Ungvári járás védett területeinek ismertetése - Kázmér Éva; Казмер Єва; Molnár Krisztina; Молнар Крістіна (KMPSZ, 2023)
A Kárpátaljai Megyei Adminisztráció Ökológiai és Természeti Erőforrások Szakosztályának honlapján (2023), betekintést kaphatunk Kárpátalja természetvédelmi oltalom alatt álló területeire. Mivel minden járásnak Kárpátalján megvan a területi nagysága, ezért az előző cikkünk folytatásaként szeretnénk az Ungvári járásban (területe 2 360 km2) található védett területeket bemutatni egy összefoglaló táblázatban. A táblázatban külön-külön tüntetjük fel az országos jelentőségű, illetve a helyi jelentőségű védett területeket. A táblázatban minden védett objektumnak feltüntetjük a típusát (botanikai, zoológiai stb.), a területi nagyságát (ha-ban), adminisztratív elhelyezkedését, illetve a rendelet(ek)et, amelyek szabályozzák a terület védelmét.
Keywords: Ungvári járás; Kárpátalja; védett területek