Kárpátalja története - (:unkn) unknown (II. RF KMF-„RIK-U” Kft., 2021)
A kiadvány a mai Kárpátalja területének történetét mutatja be az őskortól a jelenkorig; összefoglaló jellegű munka, ahol a szerzők által fontosnak tartott témakörök lettek megjelenítve. Ajánljuk mindazoknak, akik betekintést kívánnak nyerni a mai értelemben vett Kárpátalja sokoldalú múltjába és jelenkori történetébe.

Резюме. У виданні представлено історію сучасного Закарпаття від найдавніших часів до сьогодення. Колективна монографія має узагальнюючий характер, автори висвітлили теми, які вважали найважливішими. Рекомендуємо усім, хто хоче більше дізнатися про багатогранне минуле й сучасне краю.
Örökség és kihívások
Історія Закарпаття
https://kmf.uz.ua/hu/publications/karpatalja-tortenete-orokseg-es-kihivasok/
https://opac3.brff.monguz.hu/hu/record/-/record/bibBRF00009184
Keywords: Kárpátalja; Kárpátalja őstörténete; Kárpátalja közigazgatás-története; honfoglalás; munkács-szentmiklósi uradalom; első világháború; Kárpáti Ukrajna; kárpátaljai magyar nyelvű oktatás