Мотив смерті у новелах «Звичайна історія» Б. Лепкого та «Записки недужої людини» О. Плюща - Кордонець Олександр; Kordonets Oleksandr; Kordonec Olekszandr („RIK-U” Kft., 2018)
Резюме. У статті зроблено спробу розглянути новели двох представників українського модернізму – Богдана Лепкого («Звичайна історія») та Олексія Плюща («Записки недужої людини») крізь призму втілення в них мотиву смерті. Проаналізовано особливості поетики творів, стильової манери, простежено відмінності в концепції героїв обох авторів. Зроблено висновок про розвиток української прози в руслі європейської модерної літератури.
https://kmf.uz.ua/wp-content/uploads/2018/11/Multicult-Diversity_Book-of-Abstracts_23-10-2018.pdf
https://opac3.brff.monguz.hu:443/hu/record/-/record/bibBRF00006453
Keywords: модернізм; мала проза; імпресіонізм; мотив смерті