Чому підприємства сфери туризму не задоволені випускниками вишів - Щука Галина; Shchuka Halyna; Scsuka Halina (Академія праці, соціальних відносин і туризму, 2019)
Резюме. В туризмі кадри вирішують якщо не все, то левову частку. Натомість на вітчизняному туристичному ринку питання якісного кадрового забезпечення тривалий час залишається актуальним. Якийсь час вирішення проблеми вбачали у відкритті окремого напряму підготовки, потім – у збільшенні кількості випускників туристичних спеціальностей. Нарешті, маючи в кожному обласному центрі по кілька вишів, де займалися підготовкою фахівців сфери туризму, звернули увагу на необхідність вдосконалення стандартів підготовки, навчально-методичного забезпечення, підвищення кваліфікації викладачів туристичних дисциплін та ін. Поступово було визначено компетентності випускника, надруковано значну кількість підручників та навчальних посібників, посилено вимоги до викладачів, але працедавець продовжує наполягати на тому, що вітчизняний туристичний ринок все ще не забезпечений компетентними фахівцями.
https://www.socosvita.kiev.ua/sites/default/files/Tezy_conference_tourism_18_04_19_0.pdf
Keywords: туристичні підприємства; туризм; оздоровчий комплекс “Жайворонок”