Туроперейтинг: у питаннях та відповідях - Щука Галина; Shchuka Halyna; Scsuka Halina (Закарпатський угорський інститут імені Ференца Ракоці II., 2023)
Резюме. У навчальному посібнику у формі «запитання – відповідь» подаються базові теоретичні та організаційно-правові основи туроперейтингу, розглядається туристичний продукт як результат туроператорської діяльності, особливості та технології його проектування, правила формування програм перебування туристів. Особливу увагу приділено договірним стосункам туроператорів з виробниками туристичних послуг, питанням ціноутворення, фінансовій та обліковій діяльності туроператора; характеризуються методи просування турпродукту; аналізується сучасний стан туроператорських фірм України. Для студентів першого (бакалаврського) рівня спеціальності «Туризм і рекреація», а також може бути використаний на початковому (молодший бакалавр) та другому (магістерському) рівнях даної спеціальності. Посібник також може бути корисним працівникам туристичних фірм, підприємств та організацій.

A tanulmányi kézikönyv kérdések és válaszok formájában van kidolgozva olyan általános témákban, amelyek a «Turizmusszervezés (Utazásszervezői tevékenység)» tudományág oktatási szabványainak részét képezik. A kézikönyv fő hangsúlya az utazásszervezői tevékenység szervezésének elméleti és gyakorlati kérdéseinek tanulmányozására irányul. A kézikönyv külön témái a turisztikai termék kialakításának, népszerűsítésének és megvalósításának kérdéseire fókuszálnak, az utazásszervezői tevékenység technológiájának tanulmányozására összpontosítottak. A kézikönyv logikus felépítésű, amely tükrözi a utazásszervezsi szakemberek képzésének fő irányait. A turisztikai és rekreációs szakos alapképzésben részt vevő hallgatók számára készült; hasznos lehet az utazási cégek alkalmazottai számára.
Навчальний посібник
Keywords: туроперейтинг; організація туризму; туроператор