Online felületek alkalmazása a matematika tanításában Kárpátalján - Papp Gabriella; Пап Габріелла (II. Rákóczi Ferenc Kárpátaljai Magyar Főiskola, 2021)
A karantén bevezetése miatt az utóbbi időben nagy jelentőséget kapott a távoktatás és az e-learning alkalmazása. Ennek apropóján 2020 tavaszán felmérést készítettem Kárpátalja különböző oktatási intézményeinek 20 matematika tanárával, amelynek célja az volt, hogy megtudjam, milyen online felületet és hogyan alkalmaznak annak érdekében, hogy leküzdjék a matematika tanításának távoktatásban felmerülő nehézségeit. A tanulmányban a távoktatás és e-learning fogalmak rövid bemutatása, valamint a felmérés rövid kiértékelése található.

Резюме. Останнім часом використання дистанційного навчання та електронного навчання набуло великого значення через введення карантину. Саме тому я провeла анкетування серед 20 вчителів математики різних навчальних закладів Закарпаття. Метою було з’ясувати, який онлайн-інтерфейс та як використовується для подолання труднощів у викладанні математики при дистанційному навчанні. У статті викладено коротке ознайомлення з поняттями дистанційного навчання та електронного навчання, а також коротка оцінка опитування.

Abstract. Recently, the use of distance learning and e-learning has become very important due to the introduction of quarantine. Speaking of which, in the spring of 2020, I conducted a survey among 20 mathematics teachers from different educational institutions in Transcarpathia, the aim of which was to find out what kind of online platforms and how they were used to overcome the difficulties of teaching mathematics in distance learning. The study provides a brief introduction to the concepts of distance learning and e-learning as well as a brief evaluation of the survey.
Застосування онлайн-ресурсів у викладанні математики на Закарпатті
Usage of Online Platforms in the Teaching of Mathematics in Transcarpathia
https://kmf.uz.ua/wp-content/uploads/2022/04/limes-2021-issue-viii_2021-12-30.pdf
https://opac3.brff.monguz.hu:443/hu/record/-/record/bibBRF00009320
Keywords: távoktatás; e-learning; дистанційне навчання; електронне навчання; distance learning; e-learning