Розвиток творчих здібностей дітей дошкільного віку засобами театральної педагогіки - Йокоб Андрея; Jakab Andrea (II. Rákóczi Ferenc Kárpátaljai Magyar Főiskola, 2024)
Резюме. Удосконалення системи навчання та виховання в умовах закладу дошкільної освіти зумовлене запитами сучасного глобалізованого суспільства. Сьогодення потребує творчої, креативної особистості, здатної до нестандартних підходів при вирішенні різноманітних питань, рухливості, гнучкого мислення, швидкого пристосування до нових умов, творчого підходу до розв’язання різноманітних проблем тощо. Адже, як стверджує Л. Артемова, творчість - продуктивна людська діяльність, яка здатна породжувати якісно нові матеріальні й духовні цінності суспільного значення. Розвиток творчого потенціалу діяльності, як вважає авторка, - одна з найважливіших умов культурного прогресу суспільства й виховання особистості. Саме тому на всіх етапах дошкільної освіти необхідно акцентувати увагу на максимальну стимуляцію в дошкільників самостійної діяльності, на розвиток стійкого творчого інтересу, цілеспрямованості творчого пошуку, заповзятливості під час здійснення творчих завдань (Артемова, 2002, 27).
Development of preschool children with theatrical pedagogic tools
Az óvodáskorú gyermekek fejlesztése színházpedagógiai eszközökkel
Keywords: дошкільна освіта; театральна педагогіка