A kárpátaljai kistérségek gazdaságfejlesztési stratégiájának lehetséges irányai, kiemelten a Mezőkaszonyi kistérség példáján - Pataki Gábor; Gabor Pataki; Потокі Габор; Bacsó Róbert; Robert Bacho; Бачо Роберт (Закарпатський угорський інститут імені Ференца Ракоці ІІ-ФОП Сабов А. М., 2022)
Az ukrajnai közigazgatási reform jelentős hatást gyakorolt Kárpátaljára, azon beül a határmenti magyarok által lakott régióra is. A tanulmány célja, hogy a reformot követően mutassunk be egy lehetséges vidék- és gazdaságfejlesztési stratégiát, mely alkalmas lehet e rurális térség kitörési pontjainak és fejlesztés konkrét elemeinek a megismerésére.
Стратегічно можливі напрями економічного розвитку територіальних громад Закарпатської області (на прикладі Косонської ТГ)
Strategically possible ways for economic development of territorial communities in Zakarpattia region (on the example of Kosyn TC)
Keywords: gazdaságfejlesztés; kistérségi stratégia; fejlesztési irányok; Mezőkaszonyi kistérség; regionális fejlesztés