Válságban Kárpátalja történelmi és táj almafajtái - Komonyi Éva; Eva Komonyi; Комоні Єва (II. Rákóczi Ferenc Kárpátaljai Magyar Főiskola-Grafika Kiadó, 2015)
Abstract. As a result of a two-year-long research, concerns regarding the disappearance of the Transcarpathian historic and landscape apple varieties have been expressed in the present article.

A kétéves kutatás eredményeként jelen cikkben a kárpátaljai történelmi és tájalmafajták eltűnésével kapcsolatos aggodalmak fogalmazódtak meg.
Transcarpathia’s historic and landscape apple varieties are in crisis
Keywords: történelmi almafajták; táj-almafajták; historic apple varieties; landscape apple varieties