Просторові особливості поширення соціальних інтернет-мереж у Закарпатській області - Пугач Сергій; Puhach Serhii; Мезенцев Костянтин; Mezentsev Kostyantyn („RIK-U” Kft., 2020)
Резюме. Соціальні Інтернет-мережі, лідерами серед яких є Facebook та Instagram – це феномен сьогодення у сфері людських відносин, який реалізується на базі всесвітньої мережі Інтернет та мобільної телефонії. Людину охоплює комунікаційне поле, яке з появою та широким розповсюдженням соціальних Інтернет-мереж значно розширилося. Соціальні комунікації вийшли на якісно новий рівень та охопили увесь світ, відкривши небачені раніше можливості. Проте, наразі, просторові аспекти дослідження соціальних Інтернет-мереж в Україні не отримали достатньої уваги, що й зумовлює актуальність даного дослідження. Метою нашого дослідження є виявлення особливостей просторової диференціації соціальних Інтернет-мереж у Закарпатській області. Головне завдання роботи – проаналізувати просторовий розподіл кількості користувачів соціальних Інтернет-мереж Facebook та Instagram у розрізі адміністративних районів та міст обласного підпорядкування Закарпатської області.

Abstract. The distribution of social network services Facebook and Instagram in the Zakarpattya region is in line with the hierarchical expansion form of spatial diffusion. It was confirmed that higher users concentration is typical for the biggest cities. The highest SNS penetration rate is observed in large cities (first of all in Uzhhorod and Mukachevo), central and eastern districts, and the lowest penetration – in the north-western districts.
Spatial features of the distribution of social network services in the Zakarpattya region
https://kmf.uz.ua/wp-content/uploads/2020/09/final_1_kotet-foldrajzfkonf-2020-07-14.pdf
https://opac3.brff.monguz.hu:443/hu/record/-/record/bibBRF00008119
Keywords: служба соціальних мереж; Facebook; Instagram; Закарпатська область