Спіральна динаміка як інструмент визначення потреб туриста - Щука Галина; Shchuka Halyna; Scsuka Halina (Видавничий центр КНЛУ, 2025)
Резюме. Посилення конкуренції на туристичних ринках, збільшення кількості споживачів, які мають значний туристичний досвід та бажають яскравих вражень, спонукає фахівців туризму шукати нові шляхи визначення потреб потенційних мандрівників з метою їх максимального врахування при формуванні пропозиції. На даний час напрацьовано значний досвід щодо сегментування туристичного ринку та подальшої роботи з цільовою аудиторією. Традиційно споживачів туристичних послуг об’єднують за соціальнодемографічними, географічними, поведінковими або психологічними показниками. Пріоритетність тих чи тих показників під час сегментації споживачів значно зумовлена видом туризму, кожен із яких має свою специфіку (Щука & Коробейникова, 2024, c.74). Зростання попиту на індивідуальні подорожі спонукає шукати додаткові можливості визначення потреб потенційного споживача. Одним із таких інструментів є модель спіральної динаміки.
Spiral dynamics as a tool for determining needs of a tourist
Keywords: спіральна динаміка; потреби туриста; турист