Розвиток системи бухгалтерського обліку в умовах економіки знань - Макарович Вікторія; Makarovics Viktória; Vyktorya Makarovych (Миколаївський національний аграрний університет, 2023)
Резюме. Розглянуто особливості розвитку системи бухгалтерського обліку в умовах економіки знань. Проаналізовано вплив цифрових технологій та інтелектуального капіталу на бухгалтерський облік і фінансову звітність. Визначено ключові напрями вдосконалення облікових процесів з урахуванням сучасних економічних тенденцій. Обґрунтовано необхідність адаптації облікової системи до вимог цифрової економіки та інтеграції інноваційних методів обліку для підвищення ефективності управління підприємством.
Keywords: бухгалтерський облік; економіка знань; цифрова трансформація; управлінський облік; інтелектуальний капітал