Adóbevallás az adófizetések belső ellenőrzési rendszerében - Tóth Ádám; Товт Адам (Számvitel és Auditálás tanszék, 2025)
Adóbevallás a belső adóellenőrzési rendszerben. Bachelor diplomamunka (oktatási program: „Számvitel és adóügy”, szakirány: 071 „Számvitel és adóügy”). Kárpátaljai Magyar Főiskola Ferenc Rákóczi II. Beregszász, 2025. A munka teljes terjedelme 75 oldal. A felhasznált források listája 40 címet tartalmaz. A kutatás célja az elméleti alapok megalapozása, a gyakorlati szempontok feltárása az adóbevallások elkészítésében, valamint annak szerepének értékelése a kisvállalkozások adófizetéseinek belső ellenőrzésében. A kutatás tárgya – kisvállalkozások adóbevallásai. A kutatás tárgya – módszertani és gyakorlati megközelítések a pénzügyi jelentések kialakításához, elemzéséhez és felhasználásához, mint belső ellenőrzési eszközhöz, az Kft. példáján. A kutatás gyakorlati jelentősége abban áll, hogy javaslatokat tesz a pénzügyi beszámolók készítésének módszertanának tökéletesítésére Kft. példáján, amely más hasonló profilú vállalkozások tevékenységéhez is adaptálható és bevezethető.

Резюме. Податкова звітність в системі внутрішнього контролю податкових платежів. Кваліфікаційна робота бакалавра (освітня програма «Облік і оподаткування», спеціальність 071 «Облік і оподаткування»). Закарпатський угорський інститут імені Ференца Ракоці ІІ. Берегове, 2025. Загальний обсяг роботи - 75 сторінок. Список використаних джерел налічує 40 найменувань. Метою дослідження є обґрунтування теоретичних засад, розкриття практичних аспектів формування податкової звітності та оцінка її ролі у внутрішньому контролі податкових платежів суб’єкта малого підприємництва. Об’єкт дослідження – податкова звітність суб’єкта малого підприємництва. Предмет дослідження – методичні та практичні підходи до формування, аналізу і використання податкової звітності як інструменту внутрішнього контролю на прикладі ТОВ. Практичне значення дослідження полягає у наданні пропозицій щодо удосконалення методики формування податкової звітності на прикладі ТОВ , що може бути адаптовано й впроваджено в діяльність інших підприємств подібного профілю.
Податкова звітність в системі внутрішнього контролю податкових платежів
Keywords: beszámolás; adóbevallás; belső ellenőrzés; adófizetés; könyvelés; звітність; податкова звітність; внутрішній контроль; податкові платежі; бухгалтерський облік