Jövőbeni matematikatanárok szakmai kompetenciái - Zsendej Mariann; Жендей Маріанн (Matematika és Informatika Tanszék, 2024)
A matematika oktatása mindig is központi szerepet játszott az oktatási rendszerekben világszerte, hiszen alapvető fontosságú a diákok logikai gondolkodásának, problémamegoldó képességének és analitikus készségeinek fejlesztésében. A jövőbeni matematikatanárok szakmai kompetenciái kulcsfontosságúak abban, hogy a diákok megfelelő matematikai tudással és készségekkel rendelkezzenek, amelyeket a mindennapi életben és különböző szakmai területeken is alkalmazni tudnak. A jelenlegi diplomamunka célja, hogy feltárja azokat a szakmai kompetenciákat, amelyek a jövőbeni matematikatanárok sikeres pályafutásához elengedhetetlenek. Az oktatási környezet gyors változásai, a digitális technológiák integrációja és a pedagógiai módszerek folyamatos fejlődése mind új kihívásokat és lehetőségeket jelentenek a matematikatanárok számára. Ezek a változások megkövetelik a tanároktól, hogy folyamatosan fejlesszék szakmai tudásukat és készségeiket.
Професійні компетенції майбутніх учителів математики
Keywords: matematika; szakmai kompetencia; математика; професійні компетенції