Актуальність формування суб’єктності майбутніх бакалаврів іноземної мови як складової професійної ідентичності - Гнатик Каталін; Katalin Hnatyk; Hnatik Katalin (Вид-во МДУ, 2020)
Резюме. В умовах світових глобалізаційних процесів безперервно росте інтерес до проблеми професійної ідентичності фахівців, у тому числі майбутніх бакалаврів іноземної мови. Професійне конструювання особистості – тривалий процес, який починається з вибору професії і завершується повною професіоналізацією особистості. Під впливом соціальних, економічних, політичних і культурних чинників з’являються нові вимоги до організації професійно-орієнтованого навчання майбутніх філологів, відбувається переосмислення процесу самовизначення, становлення особистості фахівця. Реалізація особистісноорієнтованого підходу незалежно від наявності різних поглядів на структуру особистості спрямовує процес формування професійної ідентичності майбутніх бакалаврів іноземної мови на особистість як на ціль, суб’єкт, результат і головний критерій його ефективності, а також уможливлює урахування рівня індивідуального розвитку студентів; їх знань, умінь і навичок; а також задатків і здібностей.
Keywords: іноземна мова; професійна ідентичність