Демографічний паспорт трудового мігранта з середовища етнічних угорців Закарпаття - Молнар Йосип; Molnár József; Молнар Д. Стефан; Molnár D. István; Stefan Molnar D.; Мирослав Дністрянський; Dnyisztrjanszkij Miroszlav; Miroslav Dnistryanskyi (Харківський національний університет імені В. Н. Каразіна, 2018)
Резюме. Міжнародна трудові міграції стали основною глобальною проблемою, яка зачіпає більшість націй у світі та займає високі позиції у міжнародних та національних політичних програмах. Україна є країною-донором трудових мігрантів, і угорська меншина інтенсивно бере участь у цьому процесі. У статті наведено результати досліджень, здійснених у 2017 р., які намагаються точно зобразити кількість та демографічні особливості закарпатських угорських робітників за кордоном.

Abstract. International labour migration has emerged as a major global issue that affects most nations in the world and ranks high on the international and national policy agendas. Ukraine is a donor country of labour migrants, and the Hungarian minority intensively involved in this process too. The article includes the results of research made in 2017, which tries accurate the picture about the number and demographical features of Transcarpathian Hungarian workers abroad.
Keywords: трудові міграції; угорці; Закарпаття; демографія