A Székelyföld és a Felvidék magyarlakta területén működő turisztikai szervezeti rendszer vizsgálata - Tőzsér Anett; Товжер А. (ФОП Сабов А. М., 2019)
A Kárpát-medence magyarlakta térségei megannyi ismert vagy kevésbé ismert vonzerővel rendelkező turisztikai fogadóterületek, amelyek versenyképességét meghatározza a turizmus szereplőinek együttműködése is. Ezért a Nemzetstratégiai Kutatóintézet egy kutatássorozatot indított el, hogy ezen szervezetek működéséről egy átfogó képet adjon. Ennek első, pilot projektjét a 2015 második felében elvégzett Székelyföld turisztikai szervezeti rendszerének vizsgálata című kutatás jelentette. Az itt kialakított módszertani gyakorlat alapján a kutatás helyszíne 2017-ben a Felvidék magyarlakta területe volt.
Дослідження системи туристичної організації в угорськомовних регіонах Румунії та Словаччини
https://opac3.brff.monguz.hu/hu/record/-/record/bibBRF00007679
Keywords: Székelyföld; Felvidék; turizmus; magyarság