A nemzeti történelem oktatásáról Kárpátalján két felmérés tükrében - Szamborovszkyné Nagy Ibolya; Самборовскі-Нодь Ібоя; Ibolya Szamborovszky-Nagy (PoliPrint Kft., 2007)
A címben megfogalmazott két felmérés egy 2002-es teljes körű és egy ebben, a 2007-es évben megismételt reprezentatív felmérésre utal. Tanulmányunkat arra építettük, hogy a két felmérés adatait értékelve szemléletesen mutassuk be a Magyar nép története (eztán MNT) oktatásának: a helyzetét az első felmérés tanévében, annak esetleges változását vagy változatlanságát a második felmérés adatai alapján, s az ukrajnai oktatási rendszer permanens szerkezeti és tartalmi átalakulásának a hátterével. Arról is szól az írás, hogy hol tartunk most, észlelhetőek-e a tárgy oktatásában pozitív változások, akár a megye/járás közoktatási vezetőinek, akár az iskolák vezetőinek, a szaktanároknak, a gyerekeknek a hozzáállásában. Ezen kérdésekre próbálunk meg válaszolni.
https://opac3.brff.monguz.hu:443/hu/record/-/record/137891
Keywords: magyar nép története; nemzeti történelem; történelemtankönyv; felmérés