Лексичні синоніми в творі Дмитра Кешелі «Терен зацвів» - Певсе Вікторія; Pősze Viktória (Кафедра філології, 2025)
Резюме. Лексичні синоніми є важливою частиною української літератури, вони слугують елементом виразності, допомагають авторам створювати різні відтінки значень і забезпечують багатство мови, точність і глибину вираження думок. Тема є актуальною в контексті розвитку сучасної української літератури, зокрема творчості авторів-сучасників таких як: Дмитро Кешеля. Дана тема дозволяє дослідити, як письменник використовує різноманітні мовні засоби для створення образності та глибших значень у своїх творах, також у даній роботі досліджуються синонімічні зв’язки, їх функціонування та роль у художньому тексті, що має велике значення для загального розвитку лексикографії та лінгвістики. Це сприяє розширенню уявлень про функціонування синонімів у контексті сучасної літературної мови.
Lexikai szinonimák Dmytro Keshel A galagonya virágzása című művében
Keywords: синонімія; Дмитро Кешеля; українська лінгвістика; синонімія в лінгвістиці