Tolerancia és toleranciára való nevelés a Selye János Egyetem tanárképző karán - Nagy Melinda; Strédl Terézia; Штредл Терезія; Szarka László; Сорко Ласло; Zahatňanská Mária; Захатнянська Марія; Poráčová Janka; Порачова Янка; Poracova Janka („RIK-U” Kft., 2019)
A toleranciamérés a Selye János Egyetem Tanárképző Karán 92 hallgató bevonásával valósult meg. A reszpondensek kitöltöttek egy kérdőívet, amelyben megválaszolták azt a kérdést, hogy kit szeretnének és kit nem szomszédjuknak, majd meghatározták szerepeiket – ezek közül itt azokat értékeltük ki, amelyek összefüggenek a toleranciával. A hallgatók továbbá kötelező és kötelezően választható tantárgyak keretében – mint például a szociális pszichológia, pedagógiai kommunikáció és az interkulturális nevelés – további ismereteket sajátíthattak el a toleranciával és a toleráns kommunikációval kapcsolatban.

Резюме. Вимірювання толерантності на Педагогічному факультеті Університеті Яна Сельєго проводили 92 студенти. Респонденти заповнили анкету з запитанням: "Кого б ви хотіли мати для свого сусіда" і "Кого б ви нехотіли мати для свого сусіда". Студенти далі визначили свої ролі, з яких ми оцінили ролі пов'язана з толерантністю. Студенти також мали можливість вибирати з обов'язкових та обов'язковo факультативних дисциплін Соціальна психологія, Педагогічна комунікація та Міжкультурна освіта, отримуючи таким чином знання про толерантність та знайомство з ненасильницьким спілкуванням у педагогічному процес.
Толерантність та виховання толерантності факультету підготовки вчителів університету ім. Яноша Шейе
Tolerance and tolerance education at faculty of education of J. Selye University
http://kmf.uz.ua/wp-content/uploads/2019/04/Final-Pedagogical_conf_2019_03_28-29.pdf
https://opac3.brff.monguz.hu:443/hu/record/-/record/bibBRF00007073
Keywords: tolerancia; mérés; diákok; leendő pedagógusok