Tanulni, játszani vagy játszva tanulni? - Lechner Ilona; Ilona Lekhner; Лехнер Ілона (PoliPrint Kft., 2011)
A cikk a nyelvtanítás kevésbé ismert módszerét, a játékos nyelvtanítást mutatja be. Kitér a nyelvi játékok típusaira, azok használatára az idegennyelv órán. Részletezi a játékos nyelvóra előnyeit és hátrányait egyaránt. Bemutatja, hogy a játékos nyelvtanításhoz a tanárnak milyen kompetenciákkal kell rendelkeznie, illetve milyen nyelvi készségek fejlesztésére alkalmasak leginkább a nyelvi játékok.
Játékos munkaformák az idegennyelv-oktatásban
http://kmpsz.uz.ua/images/files/kozoktatas/kozoktatas20113-4.pdf
Keywords: idegennyelv tanulás; nyelvi játékok; játékos nyelvtanítás