Використання інтерактивних технологій навчання у підготовці майбутніх учителів початкової школи - Джанда Галина; Dzsanda Galina; Halyna Dzhanda (II. Rákóczi Ferenc Kárpátaljai Magyar Főiskola, 2024)
Резюме. Сучасні реалії сьогодення передбачають підготовку висококваліфікованих фахівців, спроможних інтегрувати теоретичні знання й практичні уміння для використання новітніх технологій у професійній діяльності. Для вдалого втілення в життя особистісного потенціалу кожного здобувача вищої освіти необхідно створити в освітньому процесі умови для формування відповідних якостей особистості. Серед них виділяємо такі, як уміння інтегруватись у динамічне суспільство, мобільність, уміння генерувати нові ідеї, комунікативні уміння, уміння працювати в команді, уміння моделювати навчальні та виховні ситуації, здатність приймати нестандартні рішення й нести за них відповідальність, критичність мислення тощо. Для розв’язання таких завдань застосовують інтерактивні технології навчання.
The use of interactive teaching technologies in the training of future primary school teachers
Keywords: інтерактивні технології; учителі початкової школи; онлайндошка; інформаційно-комунікаційні платформи; інтерактивні вправи