A kétnyelvűség lehetséges következményeiről és típusairól - Csernicskó István; Черничко Степан; Csernicsko Istvan (MTA Magyar Tudományosság Külföldön Elnöki Bizottság-Hodinka Antal Intézet, 2010)
A nemzetiségileg és nyelvileg heterogén környezetben kisebbségként élő közösségek elött rendszerint három út áll: az integráció, az asszimiláció, esetleg a szegregáció.
https://mek.oszk.hu/14400/14405/14405.pdf
https://opac3.brff.monguz.hu:443/hu/record/-/record/130282
Keywords: kétnyelvűség; kétnyelvűség következményei; kétnyelvűség típusai