A kárpátaljai magyar turisztikai szervezetek tevékenységének elemzése - Pisták Dóra Vivien; Піштак Дора-Вівіен (Földtudományi és Turizmus Tanszék, 2021)
A munka célja egyrészt, hogy a szakirodalmi áttekintésre alapozva feltárja a témához fűződő fontosabb elméleti kérdéseket és bemutassa a vizsgálati terület turisztikai sajátosságait. Másrészt, hogy a primer kutatás eredményeire alapozva megvizsgálja a kárpátaljai magyarok életterében tevékenykedő turisztikai szervezetek helyzetét, alapvető problémáit. A kutatás során kapott eredmények alapján következtetéseket vonjunk le és javaslatokat tegyünk ezeknek a problémáknak a megoldására.
Аналіз діяльності угорських туристичних організацій Закарпаття
Keywords: Kárpátalja; turisztikai szervezetek; Закарпаття; туристичні організації