Велнес у туризмі – тренд сучасного туристичного ринку - Щука Галина; Shchuka Halyna; Scsuka Halina (Вид-во УжНУ «Говерла», 2024)
Резюме. У результаті зростання тривалості життя та збільшення кількості осіб похилого віку, підвищення інформаційного та психологічного навантаження, поширення концепції проактивного ставлення до здоров’я, покращення обізнаності населення та впливу ряду інших факторів на світовому туристичному ринку з початку ХХІ століття простежується підвищення попиту на SPA- та wellness-тури. Пандемія COVID-19 не просто поставила туризм на паузу, але й змусила багатьох людей переосмислити ставлення до власного здоров’я. В результаті уявлення про оздоровчий туризм вийшло далеко за межі розкішних спа-курортів і перемістилося на дослідження можливостей фізичної активності, здорового харчування, психічного відновлення в місці перебування.
Keywords: wellness туризм; туристичний ринок