Hősök Kárpátalja egén. Recenzió B. Stenge Csaba Baptism of fire. The first combat experiences of the Royal Hungarian Air Force and Slovak Air Force March 1939 és Elfelejtett hősök. A magyar királyi honvéd légierők ászai a második világháborúban című kiadványairól - Boros László; Борош Ласло (II. Rákóczi Ferenc Kárpátaljai Magyar Főiskola-"RIK-U" Kft., 2020)
Kárpátalja történelmének egy kevésbé ismert része a mai napig az 1938 és 1944 közötti időszak. Ez annak is köszönhető, hogy a terület a Szovjetunió része lett a második világháború után. A hadtörténeti kutatásokat a mai napig hátráltatja, hogy számos iratanyag megsemmisült, vagy eltűnt a háború következtében. Az alábbiakban B. Stenge Csaba két könyvét ismertetjük recenziónkban, melyekből számos új információt ismerhetünk meg a magyar katonai repülők életéről és tetteiről, valamint kárpátaljai tevékenységükről.
Heroes in the Sky of Transcarpathia. Review on Books "Baptism of fire. The first combat experiences of the Royal Hungarian Air Force and Slovak Air Force March 1939" and "Elfelejtett hősök. A magyar királyi honvéd légierők ászai a második világháborúban" Written by Csaba B. Stenge
Герої на небосхилі Закарпаття. Рецензія на книги «Baptism of fire. The first combat experiences of the Royal Hungarian Air Force and Slovak Air Force March 1939» та «Elfelejtett hősök. A magyar királyi honvéd légierők ászai a második világháborúban» Чобо Б. Штенге
https://kmf.uz.ua/wp-content/uploads/2021/10/limes-2020-issue-vii_volume-1.pdf
https://opac3.brff.monguz.hu:443/hu/record/-/record/bibBRF00008905
Keywords: Kárpátalja; B. Stenge Csaba; magyar királyi honvéd légierők ászai; második világháború