Інклюзія під час війни: як підтримати дітей з особливими освітніми потребами? - Пісняк Валентина; Valentina Рisniak (II. Rákóczi Ferenc Kárpátaljai Magyar Főiskola, 2024)
Резюме. Війна завжди має дуже серйозний вплив на життя людей, особливо на життя молодшого покоління. Це подія, яка має серйозні наслідки для всіх людей, незалежно від віку, статі чи соціального статусу. Діти, які мають особливі освітні потреби (ООП), так як і діти з інвалідністю – особливо вразлива група учасників війни. Вони можуть зазнавати особливих труднощів, які пов’язані з доступом до освіти та навчання під час війни. В цій статті ми досліджуємо проблему інклюзії під час війни та підтримки дітей з особливими освітніми потребами і запропонуємо деякі рішення, які можуть допомогти забезпечити їхню освіту та благополуччя.
Inclusion during the war: how to support children with special educational needs
Keywords: інклюзія; війна; діти з особливими освітніми потребами; підтримка; освіта