Webes felület kidolgozása a kárpátaljai magyar iskolák kompetenciaméréséhez - Petrecki Krisztofer; Daróci Ádám; Доровці Адам; Dorovtsi Adam (ЗУІ ім. Ференца Ракоці ІІ, 2025)
A kompetenciavizsgálat eredményeinek kialakulása. A 2023–24- es tanévben kompetenciavizsgálat folyt a kárpátaljai magyar tannyelvű oktatási intézményekben a magyarországi Oktatási Hivatal (OH) által kialakított országos online tesztelési folyamathoz kapcsolódva. A tanulók anyanyelvi, matematikai (logikai), illetve angol és ukrán nyelvi kompetenciáinak mérése volt a cél. A kompetenciavizsgálat eredményeinek lekérdezése. A tesztelési folyamat során beérkezett eredményeket a készítők szerették volna megosztani az őket a fogadó iskolákkal, a diákokkal és a szülőkkel. A kitöltéskor minden diák kapott egy egyedi azonosító kódot, ami alapján az alkalmazásban lehetősége van lekérdezni az eredményét anonim módon. A lekérdezést követően a rendszer betölti az általa elért eredményeket, és diagramok formájában megjeleníti. Ezenkívül megjennek kiegészítő adatok is, tantárgyanként: • az összes kitöltő átlageredménye; • a kitöltők minimum eredménye; • a kitöltők maximum eredménye. Ezek segítik a diákot abban, hogy felmérje a képességei szintjét a különböző területeken.
Keywords: webes felület; kompetenciavizsgálat; pénzügyi tudatosság; magyar iskolák