Розвиток емоційної культури педагогів під час воєнного стану - Коломієць Дмитро; Dmytro Kolomiiets; Івашкевич Євген; Yevhen Ivashkevych; Тертична Таїсія; Taisia Tertychna (II. Rákóczi Ferenc Kárpátaljai Magyar Főiskola, 2024)
Резюме. Право дітей на освіту встановлено у міжнародному праві, в тому числі через Женевську Конвенцію прав дитини і низку резолюцій Ради Безпеки ООН. Проте, незважаючи на наявність міцної законодавчої бази, її застосування на практиці обмежене, зокрема під час воєнного стану (Tomlinson & Benefield, 2005). Однією з проблем організації освіти в умовах воєнного стану, як показує світовий досвід, є готовність педагогів до надання учням адекватної психологічної допомоги. Аналіз наявних досліджень з проблем організації освіти в умовах надзвичайних ситуацій воєнного характеру показав, що вчителі виявились неготовими до стабілізації психологічного стану учнів і їм доводилось застосовувати власні стратегії особистісної стійкості для себе та учнів (Brody & Baum, 2007).
Development of emotional culture of teachers during the state of martial law
Keywords: безпечне освітнє середовище; емоційна культура вчителя; культура безпечної поведінки; надзвичайні ситуації