Кейс-стаді: безпека месенджерів в освіті - Гайович Євгенія (Закарпатський угорський інститут імені Ференца Ракоці II., 2024)
Резюме. Сучасний освітній процес дедалі більше характеризується використанням інформаційних технологій та систем, а освітньо-наукова комунікація здійснюється через різні месенджери і платформи. З огляду на питання онлайн-присутності в інформаційному, науковому, освітньому цифровому просторах виникає потреба дослідити безпеку каналів комунікації та ефективність у забезпеченні конфіденційності, захисту персональних даних і збереження інформації. Месенджери широко застосовуються для організації навчального процесу, але недостатня увага до питань кібербезпеки може створювати серйозні загрози для учасників освітнього середовища.
Keywords: освітній процес; освітні платформи; месенджери; ІТ-інструменти; кібербезпека