Теоретичнi основи використання сучасних освiтнiх технологiй при пiдготовцi вчителiв початкових класiв - Шовш Катерина; Soós Katalin; Shovsh Katerina; Кучай Тетяна; Kucsáj Tetjána; Kuchai Tatiana; Біда Олена; Bida Olena (ЗУІ ім. Ференца Ракоці ІІ, 2025)
Резюме. Сучасний перiод розвитку суспiльства характеризується впливом на нього iнформацiйних та комп’ютерних технологiй, якi проникають у всi сфери людської дiяльностi, забезпечують поширення iнформацiйних потокiв у суспiльствi, утворюючи глобальний iнформацiйний простiр. Невiд’ємною та важливою частиною цих процесiв є iнформатизацiя освiти. Нинi йде становлення нової системи освiти, орiєнтованого на входження у свiтовий iнформацiйно - освiтнiй простiр. Цей процес супроводжується iстотними змiнами в педагогiчнiй теорiї та практицi освiтнього процесу, пов’язаними з внесенням коректив у змiст технологiй навчання, якi повиннi бути адекватнi сучасним технiчним можливостям i сприяти гармонiйному входженню учня в iнформацiйне суспiльство. Комп’ютернi технологiї покликанi стати не додатковою ланкою у навчаннi, а невiд’ємною частиною цiлiсного освiтнього процесу, що значно пiдвищувати його ефективнiсть.
Keywords: сучасні освітні технології; початкова школа; цифрові технології в освіті; педагогічна освіта