Kronológia 1919–2008 - Csernicskó István; Черничко Степан; Csernicsko Istvan; Fedinec Csilla; Фединець Чілла (Argumentum-MTA Etnikai-nemzeti Kisebbségkutató Intézete, 2010)
A kronológia az 1919-2008 közötti időszak eseményeit foglalja magába. Az időrend mégis az 1918. év egyik meghatározó eseményével kezdődik, az 1918 decemberében kiadott X. Néptörvénnyel, amely a Magyarországon élő ruszin (ruthén)nép autonómiájáról szólt.
http://mek.oszk.hu/16900/16932/16932.pdf
https://opac3.brff.monguz.hu:443/hu/record/-/record/133844
Keywords: kronológia; Kárpátalja; Ukrajna; 1919-2008