Ásványi kincsek - Gönczy Sándor; Генці Шандор (Termini Egyesület-II. Rákóczi Ferenc Kárpátaljai Magyar Főiskola, 2022)
A Kárpát-medence ásványi kincseinek áttekintését nagytájanként mutatjuk be. A tájtagolásban követjük a Magyarország nemzeti atlasza Természeti környezet kötetének Tájak fejezetében megfogalmazott elveket, ugyanakkor csak a Kárpát-medence területére eső ásványi kincsekkel foglalkozunk. Az elemzésnél igyekeztünk azokra a nyersanyag lelőhelyekre koncentrálni, amelyek ismertebbek, nagyobb gazdasági jelentőséggel bírnak, vagy ahol nagyobb készletek állnak rendelkezésre. A vizsgálatot a teljesség igénye nélkül végezzük, minek oka főleg az ásványi kincsek sokféleségére és a lelőhelyek nagy számára vezethető vissza.
https://kmf.uz.ua/wp-content/uploads/2022/08/karpat_medence_foldrajza_e-kiadvany.pdf
Keywords: ásványi kincsek; Kárpát-medence