Lectures in Theoretical English Grammar and Method-Guides for Seminars - Tomash Vrabel; Vrábely Tamás; Врабель Томаш (PoliPrint Kft., 2010)
Jelen kiadvány olyan előadások gyűjteménye, amely részletesen tárgyalja az angol nyelvtan alapfogalmait és jelenségeit. Ezeket a jelenségeket nem izoláltan, hanem más elméleti tárgyakkal együtt vizsgálja. Az előadásokhoz készített kérdések, gyakorlati és szöveges feladatok segítenek elmélyíteni a tanulók elméleti tudását. A kiadvány egyetemi és főiskolai hallgatóknak, aspiránsoknak, tanároknak és mindazoknak ajánlott, akik angol nyelvet tanulnak.

Резюме. У цьому курсі лекцій розглядаються основні поняття і явища одного з найважливіших теоретичних курсів, знання якого є невід’ємною частиною становлення філолога. Призначена для студентів, аспірантів, викладачів і всіх тих, хто вивчає англійську мову.

Abstract. The current publication is a collection of lectures in theoretical english grammar and method-guides for seminars.
Лекції та методичний посібник для семінарів з теоретичної граматики англійської мови
https://opac3.brff.monguz.hu:443/hu/record/-/record/bibBRF00007202
Keywords: grammar; morpheme; parts of speech; verbids; syntax; sentence types