Аналіз впливу пандемії COVID-19 на діяльність ГТК "Мигово" (Берегометська ОТГ, Чернівецька обл.) - Іпатій Андрій; Ipátij Ándrij (Földtudományi és Turizmus Tanszék, 2022)
У 2020 році одним з основних чинників впливу на економічні процеси виявилося розповсюдження пандемії COVID-19. Одними із найбільш постраждалих внаслідок карантинних обмежень стали туристичні, курортно-рекреаційні та оздоровчі об’єкти (турбази, санаторії, пансіонати, оздоровчі комплекси), які частково або повністю припинили свою діяльність. В умовах світової пандемії виникає необхідність виявлення напрямів, що можуть бути сприятливими для розвитку туристичного та рекреаційного бізнесу в Україні. Розкриття впливу пандемії COVID-19 на стан туристичного та рекреаційного бізнесу в Україні. Дослідження існуючих проблеми розвитку туристичного та рекреаційного бізнесу, зумовлені негативним впливом карантинних обмежень. Мета дослідження: Визначити вплив пандемії коронавірусу на діяльність ГТК «Мигово» порівнюючи два профільних зимових сезони 2019/20 та 2021/22, використовуючи анкетне опитування. Методом дослідження роботи було обрано комплексне використання різних методів, у зв’язку з індивідуальністю теми. Зокрема, серед конкретних методів дослідження використано теоретичний метод дослідження, який включає всебічний аналіз літератури та електронних джерел з теми, і практичний метод – анкетне опитування. Дана тема є актуальною, оскільки гірськолижний туризм та гірськолижні курорти досить активно і швидко розвиваються, заслуговують високої оцінки і мають високу конкурентну спроможність. Однак, вивчення їх особливостей, індивідуальних характеристик та показників, дозволить скласти більш чітке уявлення про гірськолижний потенціал курортів та країн в цілому, й подальші перспективи його розвитку. За умови правильного розвитку гірськолижний туризм в період після пандемії COVID-19 може стати самостійною галуззю туристичного ринку, спроможною приносити високі прибутки.
A COVID-19 járvány hatásának elemzése a Mihovo üdülési-központ tevékenységére (Berehometi kistérség, Csernyivci megye)
Keywords: COVID-19; пандемія; ГТК "Мигово"; Берегометська ОТГ; Чернівецька область; járvány; Mihovo; Csernyivci megye; Berehometi kistérség