Система бухгалтерського обліку як інструмент організаційної легітимації: контекст сталого розвитку - Сергій Легенчук; Serhii Lehenchuk (II. RFKMF, 2024)
Резюме. В останні роки значна кількість вітчизняних вчених досліджує проблематику додаткового оприлюднення облікової інформації про соціальну та екологічну діяльність підприємств за допомогою використання різноманітних моделей та форматів звітування (нефінансового, інтегрованого, соціального, екологічного, кліматичного, ESG-звітування тощо). Причиною розвитку такого напряму досліджень стало перенесення світового досвіду у вітчизняне наукове середовище, довоєнний розвиток подібної практики серед вітчизняних підприємств та поступова нормативна регламентація додаткового оприлюднення інформації на міжнародному та регіональному рівнях, зокрема, і в Україні (Звіт про управління).
A számviteli rendszer mint a szervezeti legitimáció eszköze: a fenntartható fejlődés kontextusa
The accounting system as a tool of organizational legitimation: the context of sustainable development
Keywords: бухгалтерський облік; сталий розвиток