Hogyan változtatja meg a mesterséges intelligencia és a digitalizáció a könyvvizsgálati folyamatokat, milyen hatással van a könyvvizsgálat minőségére, és mely területek nem helyettesíthetők mesterséges intelligenciával - Szilágyi Renáta (II. RFKMF, 2024)
Ez a tanulmány a mesterséges intelligenciának és a digitalizációnak a könyvvizsgálati folyamatokra gyakorolt hatását vizsgálja (elsősorban a minőségre, a hatékonyságra és a munkaerőre gyakorolt hatásokra összpontosítva), tanulmányozza azokat a területeket, amelyek nem helyettesíthetők mesterséges intelligenciával, és elemzi a könyvvizsgáló cégek által használt digitalizációs eszközöket. Ezeket a kérdéseket empirikus tanulmányok feldolgozásával és öt, a legnagyobb magyarországi könyvvizsgáló cégeknél dolgozó könyvvizsgálati szakemberrel készített mélyinterjúkkal vizsgálja.
Як штучний інтелект і діджиталізація змінюють процеси аудиту, як це впливає на якість аудиту та які сфери неможливо замінити штучним інтелектом
How artificial intelligence and digitalization change audit processes, how it affects audit quality and which areas cannot be replaced by artificial intelligence
Keywords: mesterséges intelligencia; digitalizáció; könyvvizsgálat