Впровадження принципів ESG як механізм стратегічного управління підприємством - Ольга Федорова (II. RFKMF, 2024)
Резюме. Глобальні економічні зміни, загострення конкурентності, зміни бізнессередовища вимагають від компаній адаптації до нових викликів, вдосконалення інструментів підприємницької діяльності. Сучасне економічне середовище спонукає до нових підходів ведення бізнесу, виявляється необхідність врахування не лише фінансових показників в обліку та звітності, а й важливість акцентів стійкості та соціальної відповідальності, зокрема фактори пов’язані з навколишнім середовищем, соціальними питаннями та управлінням. Впровадження інтегрованого управління сталим розвитком передбачає виконання стратегій та прийняття заходів, які сприяють значному внеску до досягнення Цілей сталого розвитку визначених ООН, отже підприємства все частіше застосовують практики та стратегії, спрямовані на покращення економічних, соціальних та екологічних показників, щоб сприяти здійсненню широких цілей сталого розвитку. Інтегроване управління сталим розвитком дозволяє компаніям взаємодіяти з викликами сучасного світу, сприяючи глобальним питанням, що є ключовим керівним принципом для впровадження відповідальних та ефективних бізнес-практик.
Az ESG-elvek alkalmazása mint a vállalkozás stratégiai irányításának mechanizmusa
Implementation of ESG principles as a strategic management mechanism of an enterprise
Keywords: підприємство; ESG