Segédkönyv a szláv–magyar nyelvi kapcsolatok tanulmányozásához - Gazdag Vilmos; Газдаг Вільмош („RIK-U” Kiadó, 2018)
Jelen kiadvány elsősorban a magyar, illetve ukrán szakos egyetemi és főiskolai hallgatók számára nyújthat segítséget a szláv–magyar nyelvi kapcsolatok tanulmányozásában, de haszonnal forgathatják mindazok, akik a magyarországi szlavisztikai kutatások, a kárpátaljai magyarság nyelvi helyzete, vagy a kárpátaljai magyar nyelvjárásokban jelentkező keleti szláv (orosz és ukrán) hatás kutatástörténete iránt érdeklődnek.

Резюме. Видання розраховане на студентів вищих навчальних закладів, які вивчають проблеми слов’яно-угорських міжмовних контактів. Воно також стане у пригоді і тим, що цікавляться історією угорської славістики, мовною ситуацією угорського населення Закарпаття та історією досліджень східнослов’янських лексичних запозичень в угорських говорах нашої області.
Посібник до вивчення слов’яно-угорських міжмовних контактів
https://opac3.brff.monguz.hu/hu/record/-/record/bibBRF00006014
Keywords: szláv-magyar nyelvi kapcsolatok; szlavisztikai kutatás; kárpátaljai magyar nyelvjárások