Чинники впливу на поведінку гостей в ресторанному бізнесі - Щука Галина; Shchuka Halyna; Scsuka Halina; Безрученков Юpiй; Bezruchenkov Yuriy (Видавець О. Зень, 2022)
Резюме. Поведінка гостей в закладах ресторанного господарства залежить від багатьох різноманітних факторів. Останні можна розділити на дві великі категорії: зовнішні спонукальні чинники та внутрішні особистісні фактори. Що стосується зовнішніх спонукальних факторів, вони охоплюють наступні типи впливу. Маркетинг. Він передбачає вплив таких елементів, як безпосередньо сам продукт, його вартість, а також особливості збуту та процесу комунікації. Підприємству потрібно якомога ефективно використати свої маркетингові можливості, щоби в результаті досягти поставлених перед собою цілей. До останніх відноситься надання послуг та отримання прибутку за це Середовище. Підприємство не може здійснювати безпосередній вплив на нього. Попри це, воно суттєво впливає на поведінку споживачів. Саме тому його потрібно враховувати не тільки перед тим, як прийняти абсолютно будь-яке маркетингове рішення, але й під час здійснення повсякденної діяльності.
Keywords: поведінка гостей; ресторанний бізнес