A kárpátaljai turisztikai desztináció látogatottsága a szociodemográfiai mutatók tükrében 2017 – 2021 között - Oláh Natália; Олаг Наталія; Lontai-Szilágyi Zsuzsanna; Gönczy Sándor; Генці Шандор (II. RFKMF, 2024)
Az elmúlt években két olyan negatív hatás érte Ukrajnát, ami teljesen felborította és átrendezte az ország társadalmi-gazdasági viszonyait. Az egyik a COVID-19 pandémia, a másik az országot ért drasztikus orosz agresszió. Mindkét esetben a legfontosabb feladatnak az ország újjáépítését tekintjük, melynek alapját elsősorban a gazdaság fellendítésében, a munkahelyteremtésben és az adóbevételek növekedésében látjuk. Mivel Kárpátalja turisztikai adottságai kitűnőek, így megalapozottan mondhatjuk, hogy az ehhez kapcsolódó szolgáltatások akár jelentős bevételekhez juttathatják a megyei és az országos költségvetést.
Кількість відвідувачів туристичних дестинацій Закарпаття за соціально-демографічними показниками 2017 - 2021 рр.
Attendance of the Transcarpathian tourist destination in the light of sociodemographic indicators during 2017 - 2021
Keywords: Kárpátalja; szociodemgráfia; turizmus