A beregszászi főiskola angol szakának története (1996–2020) - Huszti Ilona; Nagy-Kolozsvári Enikő; Густі Ілона; Надь-Коложварі Еніке (KMPSZ, 2021)
Tavaly fennállása óta immár 21. alkalommal bocsátott ki angol szakos végzős hallgatókat főiskolánk. Idén azonban a koronavírus-járvány miatt bevezetett karantén körülményei között került erre sor, a hagyományoktól teljesen eltérő módon. Az utóbbi években diákjaink a beregszászi református templomban megszervezett tanévzárókon vehették át jól megérdemelt diplomájukat ünnepélyes keretek között, tanáraik, diáktársaik, rokonaik előtt. Az ismert okok miatt 2020-ban az ünneplés sajnos elmaradt. Az új helyzet azonban arra késztetett minket, hogy visszatekintsünk az elmúlt több mint két évtizedre, és számba vegyük, honnan indultunk és hová értünk el. A tanulmány a beregszászi főiskolán folyó angoloktatást mutatja be a kezdetektől napjainkig.
Keywords: angol szak; beregszászi főiskola